Осъдени за трафик на мигранти ще заплатят пазарната стойност на трите автомобила,

...
Осъдени за трафик на мигранти ще заплатят пазарната стойност на трите автомобила,
Коментари Харесай

Румънци, осъдени за трафик на мигранти, ще платят 63 000 лв. за три коли

Осъдени за трафик на мигранти ще заплатят пазарната стойност на трите автомобила, с които са извършили закононарушението, оповестиха от Районната прокуратура във Велико Търново.

Осъдени са четирима румънци, които нелегално са превозвали мигранти през страната. Всеки един от тях е наказан на наказване от по една година и девет месеца затвор, чието осъществяване е отсрочено за период от четири години, както и санкция в размер на по 4000 лв. за всеки. На всеки от четиримата е наложена и санкция в размер на по 15 750 лева (общо за четиримата 63 000 лева.), представляваща пазарната стойност на употребяваните за осъществяване на закононарушението три автомобила, които не са тяхна благосъстоятелност. 

Мъжете са наказани за това, че на 24 август на територията на община Велико Търново, в съучастничество, противозаконно подпомогнали 16 чужденци, от които трима малолетни, жители на Сирия, да обитават в страната.

Техните дейности са съпроводени и с непокорство по отношение на органите на властта. Делото е приключило с утвърдени от Районен съд – Велико Търново съглашения, които имат последствия на влезнали в действие присъди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР